Slimme vastgoed marketing? Toon met virtuele tours wat je in huis hebt - Soulmade

Gepubliceerd

20 mei 2024

Delen

Nu we zonet een nieuw decennium zijn gestart, leek het ons tijd om eens te kijken welke evoluties en innovaties we zien gebeuren in de komende jaren. De laatste jaren zagen we sterke vooruitgang op het vlak van Virtual Reality en Augmented Reality. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden? Vaak wel. En ook in vastgoed zet zich dat door. De virtual reality-oplossingen van Soulmade bieden ook voor vastgoed en projectontwikkelaars een absolute meerwaarde. Want naast ‘time is money’ zijn ook ‘safety first’ en een superservice vandaag superbelangrijk. Met VR hoeven potentiële kopers een woning of andere vastgoedlocatie niet langer fysiek te bezoeken. Ontdek snel meer over alle voordelen van virtuele rondleidingen voor je vastgoedaanbod.ality (XR); wij verwachten natuurlijk dat deze trend de komende jaren zal worden verdergezet. Sommige zaken zullen volgend jaar al hun intrede doen, andere zullen nog enkele jaren op zich laten wachten. Daarom nemen we jullie graag mee naar 2020 en er voorbij.

Virtual tours, handig voor vastgoedmakelaars

De toenemende beeldcultuur vergroot ook bij vastgoedmakelaars de behoefte om de zaken te visualiseren. Er zijn maar weinig mensen die op basis van enkel foto’s een huis kopen. Maak daarom jouw aanbod tastbaar. Tangibility heet dat. Stel je huizen en andere locaties dus zo levendig als mogelijk voor. Maar hoe kun je die nu het best visualiseren? Virtuele tours zijn alvast een interessante oplossing.

360° en 3D, ontelbare mogelijkheden

Toon potentiële kopers hun droomwoning, -shop of -kantoor in 360°. Dankzij een virtuele rondleiding kunnen ze je aanbod ontdekken vanop hun terras, sofa of waar ze maar willen. Snel, veilig, handig, eigentijds en interactief. Sinds 2017 zijn er wereldwijd handenvol aanbieders van Virtuele Tour oplossingen op de markt. Daartussen biedt Matterport het best afgewerkte systeem. Verschillende makelaars, buiten aanbieders van luxeprojecten, maken van dit gestandariseerd programma gebruik om zelf visuals te capteren. Het is dan ook een goede oplossing op het vlak van prijs/kwaliteit.

Creëer meerwaarde met Soulmade

Desktop, tablet, smartphone of met een virtuele bril: de 3D virtuele tours zijn te bekijken op alle soorten toestellen. Superhandig dus. En je kunt de rondleidingen personaliseren met je naam, logo en gegevens. Maar ga gerust een stapje verder en maak het nóg overtuigender voor je klanten. Zo kun wij diverse opties toevoegen aan jouw matterport tour, zoals bijvoorbeeld een eigen presentator of 3D-modellen. Soulmade kan dit à la carte voor je ontwikkelen en alles samenbrengen in één handige applicatie in jouw branding. Zo maak je van je virtuele tours een fantastische extra service die je klanten sneller overtuigt om voor jou te kiezen.

Virtuele sales boost voor projectontwikkelaars

Voor nieuwbouwprojecten zijn virtuele rondleidingen zo goed als onmisbaar. Vandaag wordt een groot deel al op plan verkocht nog voor de bouw effectief is gestart. Logisch dat het dan nog belangrijker is om het project optimaal te visualiseren. Een innovatieve 360° virtual tour is de ideale tool om als projectontwikkelaar je sales te boosten. Met een digitale rondleiding kun je jouw visie op het bouwproject namelijk tot in elk hoekje en kantje tot leven wekken. Heb je al een gedetailleerd 3D-model of plan je er een? Top! Behalve als je er enkel renders uithaalt voor wat foto’s en video’s. Soulmade haalt er met VR, AR of holografie véél meer voor je uit.

Kijk door de (VR-)bril van potentiële kopers

Met Virtual Reality is dus heel veel mogelijk. Vaak wordt een 3D-model slechts gebruikt voor foto’s, een spandoek of een video. Maar met VR, AR en holografie kan je zoveel meer doen. Een stukje game-development (geen computerspelletje!) zorgt ervoor dat je klant een actieve rol kan spelen. Als verkoper kan je in realtime volgen wat je klant door zijn VR-bril ziet en direct inspelen op zijn of haar persoonlijke wensen. Zo kun je meerdere personen door een 3D model laten lopen, andere kleuren en structuren toepassen of ruimtes zelfs een andere invulling geven. En dit kan zowel lokaal als over het internet.

Praktische voordelen van AR

Als je een 3D-model hebt, is de stap naar Augmented Reality niet meer zo groot. Stel, je gaat naar de jaarlijkse Mipim-vastgoedbeurs om je projecten voor te stellen. Dan is het showtime! Wil je jouw aanbod ook buiten de beurs optimaal tonen? Gelukkig is de tijd van fysieke maquettes meesleuren voorbij. Nu kan je gewoon honderden digitale maquettes overal uit je binnenzak tevoorschijn toveren. Via Augmented Reality plaats je jouw project op de beursdesk, terrastafel of waar je klant ook maar zit op dat ogenblik. En wanneer smart glasses kwalitatief helemaal op punt zullen staan, worden de visualisatiemogelijkheden legio.

Referenties die staan als een huis

Met ondere andere Quares, Cogghe, Vlaamse Poort en ERA (via Behived Media) heeft Soulmade gefundeerde referenties in de vastgoedsector. Zo werd bijvoorbeeld de nieuwe aanbouw van Het Steen in Antwerpen in verschillende fases (verdiepingen/data) digitaal opgebouwd. Het projectontwerp was – tijdens het bouwproces – meer dan drie jaar te bewonderen in de Flandria Kiosk.

XR: zoveel méér mogelijk

De vastgoedsector omarmde al een tijdje 3D. Maar daarmee is zoveel meer dan enkel het maken van render foto’s en video’s. Via Virtual Reality en Augmented Reality maak je jouw projecten heel wat meer tastbaar. Ben je opzoek naar een snelle eye-catcher? Dan vormt een hologram weer een goede oplossing. De basis van het 3D-model is er toch al!

Kortom, het is tijd om als immo-marketeer te kijken wat XR specifiek voor jou kan doen!

Heb je nog vragen of opmerking over wat we hier bespreken? Ben je opzoek naar een partner voor het maken van een toepassing? Twijfel dan niet en neem contact op.