Ontdek de onderwaterwereld - Soulmade
  • Klant

    Jeugdfilm.be

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Virtual Reality

Wonderwater is een project van JEF (het jeugdfilmfestival) en VRT Sandbox, gefinancierd door de Vlaamse Overheid. Deze VR-ervaring geeft kinderen die in het ziekenhuis liggen voor eventjes een zorgeloze tijd. Ze mogen op reis naar een virtueel onderwaterparadijs.

Diep in de zee

De jonge patiënt ligt in zijn ziekenhuisbed en plotseling verandert het bed in een onderzeeër. De onderzeeër reist naar verschillende onderwaterlocaties waar de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Wat dit project zo bijzonder maakt? Alle animaties zijn door kinderen in het ziekenhuis bedacht en getekend. Nadien zijn ze digitaal vertaald.

De applicatie werd in samenwerking met Hunsk opgezet. Het is een combinatie van een 360° video met visual effects in 3D. De grootste uitdaging: elke soort smartphone moet in staat zijn om deze video af te spelen. Een moeilijke klus. Maar dankzij héél veel optimalisaties kunnen ook oude toestellen de app gebruiken.

Jeugdfilm.be Aan het woord.

"Heel inspirerend om samen te werken met deze pionierende VR-makers in België."

Gregg Young

Jeugdfilm.be

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!