Trainingslab voor offshore wind jobs - Soulmade
  • Klant

    POM West-Vlaanderen

  • Type

    Training

  • Diensten

    Extended Reality

Hoe stoom je talented people klaar voor een job in de blauwe economie? Het is een uitdaging die we samen met POM West-Vlaanderen hebben aangepakt, resulterend in een innovatief trainingslab: The Reef! Met trots realiseerden we 4 XR-trainingen, met elk een ander thema, verrijkt met user gamification en afgestemd op de juiste hardware drager.

Stille waters, diepe gronden

Onze Belgische Noordzee is een ware schatkamer aan activiteiten: scheepvaart, toerisme, visserij, windmolens en nog veel meer. Met een Digital Twin brengen we deze bedrijvigheid tot leven op een interactief touchscreen. Zo kan je verschillende weertypes selecteren die elk een andere invloed hebben op de energieproductie van de windparken. Hierbij hebben we ook gezorgd voor real-time data van het weer en scheepsverkeer als added value.

Digital Twin Belgische Noordzee

Wat is een Digital Twin?

Een Digital Twin is een 3D replica van de echte wereld. Deze digitale dubbelganger laat je doelgroep niet alleen interactief leren, maar biedt ook een levensechte omgeving om echte situaties na te bootsen. Het inzetten van een Digital Twin is vooral nuttig voor training in gevaarlijke of complexe omgevingen, zoals industriële installaties, zelfs medische procedures of zoals in deze use case: offshore wind energie.

Virtual Reality Multiplayer

De kust is veilig

Virtual Reality hebben we voor deze klant naar een hoger level getild: een Animated VR-training met 2 gebruikers (multiplayer). “Waarom?” vraag je je misschien af. De turbines op zee moeten worden onderhouden en daarbij is teamwork en veiligheid van vitaal belang. Deze bewustwording hebben we verwerkt in een interactieve veiligheidsuitrusting game en een avontuurlijke klim sessie op een offshore windturbine. Vergeet het idee van beperkingen, want met VR kunnen we overal naartoe!

Recht door zee

Het paradepaardje van The Reef is groots, letterlijk. Een VR-Cave is een toepassing waarbij je in een virtuele wereld staat zonder een Virtual Reality bril te hoeven dragen. De muren en vloer transformeren tot projectieschermen die je meenemen op een meeslepende tour door windparken, helemaal tot op de zeebodem. Dankzij een stereoscopische bril kun je zelf tussen de anemonen op de zeebodem wandelen. En dan begint het interactieve avontuur: het bouwen van een windturbine. Weet jij wat als eerste gebouwd wordt: de blades of de nacelle?

VR Cave Experience

Drone Simulator en Data Monitoring

Geen wolkje aan de lucht

Dankzij drones worden wind inspecties efficiënter én voordeliger, waardoor de vraag naar Drone Operators groeit. Daarom hebben we een Drone Simulator training ontwikkeld, die je skills naar ongekende hoogtes brengt. Plan je eigen routes, leer complexe data monitoring in een echte control room en perfectioneer je reactietijd op onverwachte situaties. Naast vliegen zelf, simuleren we ook het echte werk! Van helikopters die voorbij razen tot batterijstoringen: onze realistische scenario’s bereiden je voor op elke uitdaging. Wie zei dat leren niet leuk kon zijn?

The Reef

Inhoud en hardware hand in hand

We zorgen ervoor dat jouw ideale virtuele wereld tot leven komt in de juiste uitvoering die naadloos aansluit bij jouw verhaal. Heb je al een hardware-oplossing in gedachten of ter beschikking? Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het uitwerken van de inhoud!

Daag ons uit!