App die Antwerpen tot wandelen brengt - Soulmade
  • Klant

    AntwanGo

  • Type

    Marketing

  • Diensten

    Augmented Reality

Sporting A zocht een manier om gezinnen met kinderen tijdens de coronapandemie veilig aan het bewegen te krijgen of te houden. Wandelen is dan natuurlijk een ideale activiteit. Maar hoe hou je dat voor iedereen boeiend?

AntwanGo

Interactieve wandelquiz

De oplossing was even leuk als laagdrempelig: door iedereen te laten quizzen tijdens het wandelen. Om dat mogelijk te maken, ontwikkelden we in samenwerking met MediaMixer de app AntwanGo. De app gidst de deelnemende gezinnen doorheen vier stadsparken via een interactieve route met quizvragen. 

AR-selfie met Antwan

Onderweg staan er twaalf borden met telkens een (sport)quizvraag op. De antwoorden op die vragen leveren letters op die aan het einde van de wandeling een ‘inspirerende boodschap’ vormen. Met de app kan je de wandelquiz een extra dimensie geven en de quizvragen meteen tijdens de wandeling te beantwoorden. Wie slaagt in alle opdrachten wacht als beloning een AR-selfie met Antwan, de sympathieke Sporting A-mascotte. 

De AR-wandelquiz was een instant succes: de app werd al snel na de lancering meer dan 1500 maal gedownload. Tegelijkertijd droeg de interactieve game mooi bij aan het imago van ‘t Stad.

AntwanGo Aan het woord.

“Bedankt voor de fijne samenwerking zoals steeds! Dankzij de AntwanGo-app trokken de Antwerpenaren hun wandelschoenen aan en (her)ontdekten zo hun parken en wijken!” 

Sofie Gierts, Mediamixer

AntwanGo

De realiteit met een vleugje fantasie

Misschien ken je augmented reality van ‘Pokémon GO’. Het voegt virtuele elementen toe aan de bestaande omgeving. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Augmented reality visualiseert en vergemakkelijkt interne bedrijfsprocessen en maakt complexe producten tastbaar. Benieuwd wat AR kan betekenen voor jouw bedrijf?

Neem contact op