Soft skill training in Virtual Reality - Soulmade
  • Klant

    Colruyt Group

  • Type

    Training

  • Diensten

    Virtual Reality

Klant is koning. Dat is waar. Maar hoe wapen je jezelf tegen boze klanten? Het is een kunst om diplomatisch te reageren én een soft skill die je kan leren.

Virtual Reality soft skill training

Hoe Soulmade dit vraagstuk samen met Thomas More beantwoordde? We ontwierpen een 360° training waarin je als medewerker van Colruyt in de winkel rondwandelt. Je wordt benaderd door een ontevreden klant en je moet – ongeacht het grof taalgebruik – proberen om een constructief gesprek te voeren.

Afhankelijk van jou reactie gaat de begeleider het antwoord van de klant bepalen. Hij kiest uit vijf gradaties: content, kalm, geïrriteerd, kwaad of agressief. Samen doorloop je zo meerdere scenario’s waarbij de trainer steeds het tegenspel kan kiezen. Op het einde van elk scenario krijg je ook een finale tegenreactie te zien van de acteur in VR op basis van jouw gesprek.

De trainer kan meevolgen wat de student in Virtual Reality ziet

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!

Colruyt Group Aan het woord.

"Normaal doet de trainer zelf het rollenspel, of soms collega's of acteurs. Er zijn voordelen door deze vervangen in een VR setting waarbij men kan volgen wat de persoon in VR ziet. Zo kan je daarna een groepsgesprek hebben waarbij ook andere deelnemers input kunnen geven over de prestatie."

Jan Rypers - Project Leader Digital Learning

Colruyt Group

De voordelen

Het rollenspel gaat door in de winkelomgeving en dit maakt het veel realistischer dan het typische rollenspel in een vergaderzaal.
Er is geen bedrijfsacteur meer nodig wat kosten bespaart en het plannen van de training eenvoudiger maakt.