Van Print naar Digitaal met Bahamontes - Soulmade
  • Klant

    Bahamontes

  • Type

    Marketing

  • Diensten

    Augmented Reality

Bahamontes is een toonaangevend magazine voor wielerfanaten. Het lezerspubliek is exclusief en erg fanatiek. Naast het magazine gebruikt Bahamontes nog andere media om hun boodschap te verspreiden. Denk hierbij aan foto’s, filmpjes en 360° video’s. 

 

 

De oplossing

Bij gebrek aan een andere uitlaatklep plaatsen ze deze op hun eigen sociale mediakanalen, maar eigenlijk houden ze hun lezerspubliek liever exclusief. Ze zochten zelf al naar alternatieve oplossingen en gebruikten een tijdje QR-codes. Deze bleken achteraf niet gebruiksvriendelijk voor de lezers en esthetisch paste het niet bij hun magazine. 

Bahamontes, Beehived Media en Soulmade staken de koppen bij elkaar tot we de ultieme oplossing vonden. Een eigen Bahamontes app!

De realiteit met een vleugje fantasie

Misschien ken je augmented reality van ‘Pokémon GO’. Het voegt virtuele elementen toe aan de bestaande omgeving. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Augmented reality visualiseert en vergemakkelijkt interne bedrijfsprocessen en maakt complexe producten tastbaar. Benieuwd wat AR kan betekenen voor jouw bedrijf?

Neem contact op

Bahamontes stond te trappelen om z’n nieuwe app te lanceren

We ontworpen een applicatie die bepaalde pagina’s van het tijdschrift herkent en koppelt aan de juiste inhoud. Na het scannen van de pagina krijgt de lezer toegang tot exclusieve inhoud zoals video’s, audiofragmenten, foto’s of zelfs 3D-modellen.

Omdat Bahamontes hun eigen branding wilde integreren, creëerden we de ultieme merkbeleving. Want ja, het oog wilt ook wat. 

Succesbarometer

We zochten naar een formule die herbruikbaar was. Bahamontes gebruikte de applicaitie al in zes edities van hun tijdschrift.
Liefst 30-35% van hun lezers heeft de applicatie gedownload en gebruikt. Een zeer hoog succesratio succesratio.