Verlichting via Augmented Reality bij jou thuis - Soulmade

Verlichting via Augmented Reality bij jou thuis

  • Klant

    Tekna

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Augmented Reality

Tekna is een internationaal gewaardeerd ontwerper en producent van handgemaakte lichtarmaturen in het luxe-segment. Naast hun showroom in Lokeren, wilde Tekna hun aanbod ook op een andere, innovatieve manier tastbaar maken. Enter de augmented reality-app van Soulmade!

Tijdloze producten in een digitaal jasje

Tekna’s catalogus vertelt klanten alles over het design, de werking en de uitstraling, maar dat geeft slechts een beperkt beeld van jouw toekomstige lichtarmaturen. Om de showroom tot leven te wekken bij de klant thuis, zag Tekna Augmented Reality als een innovatieve en geschikte oplossing.

Lichtarmatuur van Tekna - Augmented Reality App

Tekna Discover App - Augmented Reality

Spot on tot in de details

Soulmade ontwierp de veelzijdige AR-applicatie “Tekna Discover App“, waarvoor meer dan 100 lampen in het kleinste detail werden uitgewerkt in 3D. Alle beschikbare afwerkingen en kleuren werden ge├»ntegreerd met oog op een waarheidsgetrouwe weergave.

Daarnaast was aandacht voor de lichtspreiding bij deze AR-applicatie enorm belangrijk. Die verandert afhankelijk van de omgeving. Bijvoorbeeld wanneer de armaturen hoger of lager aan het plafond hangen of gecombineerd worden met andere lichtbronnen.

Shiny webplatform als data-magneet

Een performant en gebruiksvriendelijk webplatform waarmee Tekna zelf aan de slag kan, werd de kers op de taart. Nieuwe modellen toevoegen of een titel van een lamp aanpassen kan Tekna zelf via een op maat gemaakt content managementsysteem (CMS).

Alsook is het mogelijk om van alle gebruikers allerlei data te capteren – zoals wie welke lampen bekeek – en bijvoorbeeld ook om newsletters te posten op de app.

CMS - Augmented Reality App

Tekna Aan het woord.

"Omdat we zelf geen kennis hebben van het ontwikkelen van een online applicatie, hebben we ons laten ondersteunen door Soulmade. Door in hen te investeren was de applicatie in een paar maanden klaar. De opvolging van Marijn is enorm aanwezig, ik kon hem vrijwel 24/7 bereiken, een uitzonderlijke service!"

Jolien De Wael - Marketing Director

Tekna

De augmented reality-app werd internationaal gepromoot via de betere lichtwinkels en recent ook publiek gelanceerd op een vakbeurs, en de reacties waren unaniem super enthousiast!

Wil jij de Tekna Discover App ook uitproberen? 

Klik hier voor App Store!
Klik hier voor Google Play!