Zico, jouw ziekenhuisbuddy - Soulmade
  • Klant

    Zico

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Augmented Reality

Zico is een start-up die Augmented Reality gebruikt om ziekenhuisbezoeken van kinderen aangenamer te maken en de communicatie over ziektes en behandelingen tussen kinderen, ouders en artsen wil vergemakkelijken. Via informatieve animatiefilmpjes en verschillende innovatieve applicaties wordt uitleg gegeven op het niveau van het kind. Soulmade is de technische partner die de Zico-app bouwt.

Zico on health mission

Zico komt tot leven via Augmented Reality. Het is een animatiefiguurtje dat kinderen spelenderwijs laat maken met de ziekenhuiswereld. Zo kunnen ze Zico-series bekijken en verschillende AR minigames spelen. Daarnaast bevat de applicatie medische informatie die begrijpelijk is voor jonge patiënten. Op deze manier biedt Zico ondersteuning van het begin tot het einde van hun ziekenhuisopname.

Zico in AR

Minigame: ontwerp je eigen ziekenhuiskamer

Succesbarometer

Soulmade ontwikkelde eerst een demo voor de Zico app, die het Zico-team gebruikte om andere partners, zoals ziekenhuizen, te overtuigen van het project. De demo werd positief onthaald en Zico heeft Soulmade onder de arm genomen voor de verdere ontwikkeling van de AR-app. Momenteel kan je de Zico-app gratis downloaden op elk mobiel apparaat via de App Store of Play Store.

De realiteit met een vleugje fantasie

Misschien ken je augmented reality van ‘Pokémon GO’. Het voegt virtuele elementen toe aan de bestaande omgeving. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Augmented reality visualiseert en vergemakkelijkt interne bedrijfsprocessen en maakt complexe producten tastbaar. Benieuwd wat AR kan betekenen voor jouw bedrijf?

Neem contact op