Interact met H.Essers’ wereld - Soulmade
  • Klant

    H.Essers

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Interactieve tafel

H.Essers is een logistieke dienstverlener die transportoplossingen over heel Europa biedt. Het bedrijf kent een enorme groei, alsook zijn infrastructuur. Vanaf 2021 werd Genk de stad van H.Essers’ nieuwe hoofdzetel en dus zochten ze naar een innovatie en impactvolle manier om de hedendaagse supply chain omgeving waarin H.Essers opereert, over te brengen op hun bezoekers. In opdracht van het communicatiebureau Mediamixer, ging Soulmade die uitdaging aan!

Table telling stories

Soulmade zag een interactieve tafel zowel als eyecatcher als ‘digital storyteller’ in de inkomhal als de meest unieke én duurzame oplossing om bezoekers kennis te laten maken met H.Essers. 

Een interactieve en leuke beleving!

Software op maat

De diensten van H.Essers en hun SDG’s (Sustainable Development Goals) spelen een cruciale rol in deze ‘interactive experience’. In de software bouwden we een module met ‘touchpoints’, die telkens een marktsegment omvatten waarin H.Essers actief is.

Via de ‘touchpoints’ krijgen bezoekers een unieke inkijk in H.Essers’ wereld in de vorm van zowel foto, video als tekst. Na het klikken op een touchpoint volg je als bezoeker als het ware een route die je onderdompelt in een bepaald marktsegment.

Eerlijkheid duurt het langst

Ook in de wereld van H.Essers loopt niet alles van een leien dakje. Verhalen in de ‘touchpoints’ laten ook zien hoe H.Essers omgaat met logistieke problemen en daarbij oog houdt voor het milieu, de mensen en de wereld.

Toegegeven, technisch was het voor Soulmade een challenge. De interactieve tafel bestaat uit vier grote, afzonderlijke touchscreens met elks hun interactieve elementen en klank. Toch slaagde Soulmade erin om de touchscreens met elkaar te configureren  tot een mooi geheel. 

Soulmade als 'one stop shop'

Om optimaal in te zetten op die ‘interactive experience’ gingen we nog een stapje verder. Voor elk ‘touchpoint’ in de module maakte we eigenhandig 360 graden foto’s. Op deze manier versterken we nogmaals het begrip ‘digital storytelling’ binnen deze case.

Allerlei soorten content mogelijk bij TouchScreens

Een interactieve tafel, oftewel een TouchScreen, is groot aanraakscherm dat je intuïtief bedient met je vinger. Via deze manier geven we bezoekers de touwtjes in handen. Informatieve content, games of eerder als leeromgeving? Presenteer uw content op een interactieve, innovatieve en unieke manier.

Neem contact op