Slim en nauwkeurig vloeren meten met AR - Soulmade

Slim en nauwkeurig vloeren meten met AR

  • Klant

    Unilin

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Augmented Reality

Tijdens het event ‘The Big Score’ liet Unilin een challenge los op een publiek van start- en scale-ups. Unilin, producent van hoogwaardige en duurzame vloerbekleding zoals laminaat, vinyl en parket, zocht naar een oplossing om grondoppervlaktes snel en gemakkelijk te meten. Soulmade kreeg de kans om een voorstel uit te werken, én met succes!

Vloeropmeting zonder volksverhuis

Hoe meet je de grondoppervlakte van je living via Augmented Reality zonder je meubels te hoeven verschuiven? Of erger nog, je keuken met kookeiland? Soulmade ontwikkelde een AR-meet-applicatie met slimme snijlijnen, waarbij de technologie de omgeving scant en zelfs het snijpunt zoekt achter je zetel.

Getest door vaklui on the field

Nadat de Augmented Reality-ontwikkeling was voltooid, was le moment suprême aangebroken: de installateurs van Unilin gingen samen met app op pad bij klanten, want dat is namelijk kenmerkend aan een R&D project. Wat bleek, de app werd goed onthaald, voornamelijk doordat het proces van vloermetingen nu aanzienlijk is versneld. Unilin bekijkt hoe ze in hun toekomststrategie gaandeweg van complexe laserscanners naar digitale oplossingen kunnen gaan.

Nog een paar technologisch schepjes erbovenop

Enkele extra features tilde applicatie naar een nog hoger level. Zo kan je o.a. de plaats van de deuren bepalen. Om nog maar te zwijgen over het intelligent hoekberekeningsysteem, waardoor de gebruiker niet manueel naar alle hoeken moet wandelen. Alsook kan de gebruiker een afbeelding van de plattegrond genereren. The sky is the limit.

Unilin Aan het woord.

De match die wij hebben gevonden was met Soulmade. Een specialist in AR-technologie. Zij hebben voor ons een meetapplicatie gemaakt, die wij gaan linken aan een online platform. Een zeer interessante samenwerking, zeer vlot verlopen. En ook interessant naar de toekomst toe omdat we nu eigenlijk de basis gelegd hebben waarop we de komende jaren kunnen verder bouwen met die nieuwe technologie.

An Van Esser

Unilin

De realiteit met een vleugje fantasie

Misschien ken je augmented reality van ‘Pokémon GO’. Het voegt virtuele elementen toe aan de bestaande omgeving. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Augmented reality visualiseert en vergemakkelijkt interne bedrijfsprocessen en maakt complexe producten tastbaar. Benieuwd wat AR kan betekenen voor jouw bedrijf?

Neem contact op