VR als pijnbestrijder tijdens zwangerschap - Soulmade

VR als pijnbestrijder tijdens zwangerschap

  • Klant

    BirthVR

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Virtual Reality

VR wint steeds meer terrein binnen de gezondheidszorg. Ook de kraamafdeling maakte recent kennis met deze technologie dankzij de ontwikkeling van BirthVR. Soulmade bouwde deze VR experience voor vrouwen in alle fases van de zwangerschap tot de bevalling met oog op pijnbestrijding.

Pico VR-bril met controller

Pijnbestrijding via VR

Jaren geleden klonk de intrede van VR in de materniteit als een gek idee, maar twee gynaecologen van het Zuyderland MC in Nederland brachten het tot leven als ‘Birth VR’. Dankzij de Virtual Reality omgeving helpt het vrouwen ontspannen en minder pijn te voelen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de pijnscore gemiddeld met 2 punten daalt op een schaal van 0 (geen pijn) tot 10 (hevige pijn). 

Op het strand of in de bergen?

In een andere werkelijkheid zijn, zorgt voor afleiding. Hierdoor gaan er minder pijnprikkels naar je hersenen. Met BirthVR kunnen vrouwen tal van ontspannings- en ademhalingsoefeningen doen. Ze kunnen zich o.a. naar het strand, de bergen of zelfs de bodem van de oceaan teleporteren. Zowel de rustgevende muziek als het stemgeluid kan naar eigen wensen worden ingesteld.

Beeldscherm VR experience

Wist je dat…

96% van de gebruikers opnieuw zou willen bevallen met VR. De inzet van VR tijdens de zwangerschap en de bevalling werpt duidelijk zijn vruchten af.

BirthVR-bril

Focus op gebruiksvriendelijkheid

Verder hebben we het gebruik zo comfortabel mogelijk gemaakt, d.m.v. een afstandsbediening te koppelen als ‘pointer’, geen bewegende beelden toe te voegen om motion sickness te vermijden en een heldere luchtbelanimatie die vrouwen assisteert met adem-en pufoefenningen. Daarnaast kan BirthVR zowel thuis als in het ziekenhuis gebruikt worden. 

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!