Zo zag je molecules nog nooit - Soulmade
  • Klant

    Universiteit Antwerpen

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Virtual Reality

Hoe maak en visualiseer je nauwkeurig chemische formules in 3D? Een flinke uitdaging, maar met onze knowhow en jarenlange expertise kwam Virtual Reality als oplossing naar voren. Met onze eigen designs hebben we de visualisatie van actuele proteïnen naar een hoger niveau getild, in opdracht van de Universiteit Antwerpen.

Onderwijstool met didactische meerwaarde

Het project heeft als doel de gebruiker in een immersieve VR-omgeving te laten interageren met de simpelste tot de meest complexe proteïne. De toepassing dient als onderwijzende tool voor o.a. chemie- en doctoraatsstudenten aan de Universiteit van Antwerpen. Hiermee kan men de theoretische materie bestuderen en onderzoeken doordat het driedimensionale denken mogelijk wordt gemaakt. 

Blended learning uitgelegd

De docent kan de VR experience aansturen en is actief betrokken wanneer de studenten zaken uitproberen. Op het scherm zijn de handelingen van de student te volgen en te beheren.

Hardware op maat

Met de Meta Quest 2, een VR bril, kunnen macromoleculen worden bekeken en kan je vrij rond bewegen in 6DoF. Men kan visualisatie-opties aanpassen, analyses maken, structuren berekenen en veel meer. Er is een krachtige PC nodig om al deze complexe data te verwerken en te visualiseren.

Boeiend, zinvol en duurzaam

De VR-tool interageert met de proteïne-databank en kan met iedere proteïne werken. Hierdoor kunnen docenten hun lesmateriaal gemakkelijk actualiseren. Deze tool blijft langdurig relevant, omdat Virtual Reality een duurzaam onderwijsmiddel is om een groter doel te bereiken. 

 

Universiteit Antwerpen Aan het woord.

“De VR tool die we samen met Soulmade hebben ontwikkeld geeft onze onderzoekers en studenten de mogelijkheid om ondergedompeld te worden in de wereld van de atomen. Het geeft een impressionante blik hoe dat medicijnen hun werken uitoefenen door te binden aan bepaalde eiwitten”

Hans De Winter - Hoogleraar at University of Antwerp

Universiteit Antwerpen

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!