Artsen met technologie verleggen grenzen - Soulmade
  • Klant

    Artsen Zonder Grenzen

  • Type

    Training

  • Diensten

    Virtual Reality

Gaptek en Must zijn veldhospitalen die Artsen Zonder Grenzen opzet wanneer humanitaire hulp nodig is. Snelheid en efficiëntie zijn key. Hoe sneller het is opgezet, hoe sneller ze mensen in nood kunnen helpen. Daarnaast willen ze ook dokters beter voorbereiden op hun aankomst.

Timelapse Tutorial

De eerste training is voor lokale medewerkers en vrijwilligers die het veldhospitaal opzetten. Er werd een timelapse gemaakt centraal in het hele bouwproces met een 360° camera. Deze opname kunnen lokale vrijwilligers bekijken op de werf om te zien wat er per dag en per fase moet gebeuren. De timelapse vertraagt op de belangrijkste momenten zodat je de werken vanuit elke hoek kan bekijken. De kijker krijgt nog extra informatie door toegevoegde animaties en 2D-video’s. 

Medewerkers moeten de VR-tool zelfstandig gebruiken, zonder hulp van een begeleider. Een eenduidig, vanzelfsprekend systeem is dus belangrijk. Soulmade stelde de hardware zo in dat alles automatisch opstart bij het indrukken van de start-knop.

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!

Artsen Zonder Grenzen Aan het woord.

"We worked on two different projects with Soulmade and it was a real pleasure. They understood our needs, dreams, but also the constraints and helped us build the best plan possible before starting the production. During the production they managed to adapt in a very agile way to difficult conditions and unexpected constraints. The post-production went smooth even with many stakeholders involved. Budget and timeframe were totally respected and the result was better than expected."

Joffrey Monier - Content Team Leader

Artsen Zonder Grenzen

Artsen met technologie verleggen grenzen

Na het bewezen succes van de Gaptek-training kwam er een vervolg: de MUST-training. Veldhospitalen zijn er uit pure noodzaak en het is is er vaak chaotisch. Er is geen tijd voor een rondleiding of introductie. In de MUST-training verkennen vrijwilligers op voorhand het veldhospitaal en de verschillende eenheden. Verder leren ze de do’s-and-don’ts van de apparatuur.

Artsen Zonder Grenzen gebruikt de trainings al ruim twee jaar en ze zijn nog steeds erg tevreden. Dokters zijn beter voorbereid, logistieke medewerkers gaan efficiënter te werk en het opleiden van vrijwilligers is budgetvriendelijker. Naast het informatieve gedeelte helpt deze technologie vrijwilligers om met de juiste verwachtingen te vertrekken. 

Voorbeeld video achter een hotspot