Training via Augmented Reality - Soulmade
  • Klant

    Duracell

  • Type

    Training

  • Diensten

    Augmented Reality

Duracell – de welbekende batterijproducent – zat met een klein, maar tenenkrullend probleem. Om een batterij te maken gebruiken werknemers een specifiek apparaatje. Er zijn er zo wel honderden in de fabriek. Maar dagelijks gaan er enkele stuk en moet de technische dienst inspringen. Geen probleem, want de herstelling is eigenlijk niet zo moeilijk en volgt altijd hetzelfde stappenplan.

Automatisatie op een innovatieve manier

Met een beetje begeleiding zijn fabrieksarbeiders dus in staat om dit zelfstandig op te lossen. Duracell zocht een manier om dit proces op een eenvoudige manier te automatiseren.

Soulmade maakte een augmented reality applicatie waarbij een tablet het apparaat herkent en de verschillende onderdelen aanduidt. Hierna geeft de applicatie stap voor stap aan hoe je het toestel moet herstellen. De moeilijkheid bij deze opdracht? De AR-app moet 3D object (geen 2D-tracker) herkennen. Onze technische avonturiers losten anno 2018 dit vraagstuk goed op.

De realiteit met een vleugje fantasie

Misschien ken je augmented reality van ‘Pokémon GO’. Het voegt virtuele elementen toe aan de bestaande omgeving. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Augmented reality visualiseert en vergemakkelijkt interne bedrijfsprocessen en maakt complexe producten tastbaar. Benieuwd wat AR kan betekenen voor jouw bedrijf?

Neem contact op

On-site Augmented Reality training

Een extra voordeel van deze applicatie is dat de werknemers van Duracell ook een on-site training krijgen. De fabrieksarbeiders leren een praktische skill op hun eigen werkplaats die hen helpt om zelfstandiger te werk te gaan.

Ze hoeven zich niet te verplaatsen en ook de technische dienst bespaart kostbare tijd. Voilà, iedereen zijn batterijtjes blijven zo gespaard.

Conceptuele foto waarbij (in de nabije toekomst) dezelfde toepassing via een Head Mounted Display (HMD) zou kunnen worden gedaan.