‘t Steen in ‘t stof: AR toont de toekomst - Soulmade
  • Klant

    Stad Antwerpen

  • Type

    Marketing

  • Diensten

    Augmented Reality

‘t Steen is een historisch kasteel in Antwerpen en was in 2017 aan renovatie toe. Voor het gebouw aan haar transformatie begon, wilde Visit Antwerpen dit  op een originele manier van de daken schreeuwen. Het plan? Een nieuw toeristencentrum en een museum naast het oude kasteel.

3D render van het 't Steen

Stap in de teletijdmachine van Soulmade

Visit Antwerpen schakelde Soulmade voor een tweede keer in. We bedachten samen een vernieuwende manier om de renovatie met het grote publiek te delen. We maakten een augmented reality applicatie van ‘t Steen en gebruikte deze in het pop-upmuseum van de Flandria Kiosk.

Hier konden bezoekers het restauratieproces opvolgen en kwamen ze meer te weten over de geschiedenis van het gebouw.  Hoe het in zijn werk gaat? De plattegrond van Antwerpen staat in het midden van de ruimte. De locatie van ‘t Steen is aangeduid en daar komt het gebouw via augmented reality tot leven. 

De realiteit met een vleugje fantasie

Misschien ken je augmented reality van ‘Pokémon GO’. Het voegt virtuele elementen toe aan de bestaande omgeving. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Augmented reality visualiseert en vergemakkelijkt interne bedrijfsprocessen en maakt complexe producten tastbaar. Benieuwd wat AR kan betekenen voor jouw bedrijf?

Neem contact op

Stad Antwerpen Aan het woord.

"Soulmade heeft voor Visit Antwerpen al twee mooie projecten gerealiseerd. Zo maakten ze voor ons een virtuele fietstocht door de stad waar bij het lijkt alsof je echt zelf op de fiets zit en daarnaast lieten ze het nieuwe Steen verrijzen in AR. En dit in een korte tijd en kostenefficiënt."

Claire Mertens - Manager Visit Antwerpen

Stad Antwerpen

Fotorealistische 3D renders

Onze fotorealistische AR applicatie bouwden we van nul op. Daarnaast maakten we ook renderfoto’s en een zeer kwalitatief 3D-model. Kijkers zagen het oude en nieuwe gebouw tot leven komen in de verschillende renovatiefases. Per verdieping is er uitleg voorzien. Zo krijgt iedereen op zijn eigen tempo een rondleiding.

Het pop-upmuseum Flandria Kiosk is intussen gesloten, omdat de werken bijna rond zijn. Het heeft drie jaar succesvol gedraaid zonder technische bijstand. De conservator van het nieuwe museum hergebruikt het 3D-model nog steeds. Ook de renderbeelden worden van tijd tot tijd gerecycleerd.

3D render van het 't Steen