Inleving verkoopt via Virtual Reality - Soulmade
  • Klant

    Dupont

  • Type

    Marketing

  • Diensten

    Virtual Reality

Dupont is een multinational die zich inzet om van de wereld een veiligere, gezondere en betere plek te maken met cruciale innovaties. Eén van die innovaties zijn de veiligheidspakken voor werkmannen en -vrouwen: Tyvek Suits.

Een fluovest van de bovenste plank

Ze ontwierpen een pak dat beter reflecteert op donkere plaatsen. De plaatsen waar ze deze veiligheidspakken wilden tentoonstellen, waren echter te fel belicht. De reflectieve factor kwam niet volledig tot zijn recht. Ze zochten een betere oplossing om hun product te showcasen.

Soulmade maakte een VR-productie in een oude mijnschacht. Een technisch hoogstandje. Het script: als werknemer draag je een normale werkuitrusting. Plots gaat het alarm af en is er overal rook rondom je. Je kijkt rond en je ziet je collega’s niet en zij zien jou niet. Je raakt verstrikt in de mijn. Hierna speelt de laatste scène opnieuw af, maar heeft iedereen de Tyvek Suit aan waarbij de reflectie veel beter te zien is. Nu kan jij je collega’s wél zien en wordt iedereen uit de situatie gered.

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!

Dupont Aan het woord.

"Superervaring om samen te werken met de gasten van Soulmade! Prima communicatie, frisse ideeën en mooie uitwerking. Een waar plezier."

Rose Van Hoecke (LINQ communication)

Dupont

VR belicht de veiligheid

Door de VR-beleving zit je midden in een gevaarlijke situatie waardoor je je bewuster wordt van het nut van een fluorescerend pak. De fictieve situatie lijkt zo echt en tastbaar dat de veiligheid van het dragen van zo’n pak letterlijk wordt belicht.

Deze campagne was initieel gemaakt voor een beurs in Frankrijk, maar vanwege het succes toonde Dupont de beleving op verschillende tentoonstellingen over heel de wereld. Daarom lieten we deze dubben in vier extra talen: Engels, Russisch, Duits en Arabisch.