Beleef Antwerpen op een virtuele fiets - Soulmade
  • Klant

    Stad Antwerpen

  • Type

    Marketing

  • Diensten

    Virtual Reality

Zelfs in een fietsland als België wordt Antwerpen nog te weinig gezien als een fietsstad. De start van de Ronde van Vlaanderen was voor Stad Antwerpen de perfecte gelegenheid om meer mensen aan te sporen de fiets te nemen. 

 

Virtuele Trekpleister

En hoe doe je dit beter dan je bezoekers dit zelf te laten beleven? De stad zocht en vond een virtual reality partner in Soulmade om hun campagne op te zetten. Hoe we dit voor elkaar kregen? Stad Antwerpen koos Soulmade voor de uitwerking van het idee, de snelle communicatie, technische kennis en technieken.

We onderscheidden onszelf van de concurrenten door te focussen op de ik-ervaring. We ontwierpen een speciale cameratechniek die de indruk geeft dat je zelf op een fiets zit, waar concurrenten voorstelden om vanuit een extern standpunt te filmen. 

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!

Stad Antwerpen Aan het woord.

Bedankt voor de fijne samenwerking! Zelfs last-minute opdrachten (en daar zijn wij goed in) zijn voor jullie nooit een probleem.

Cindy Bollen - Creative Executive

Stad Antwerpen

Persoonlijke Tour

De virtuele fietstocht neemt je mee naar alle hotspots van Antwerpen. Zo passeer je het MAS, de voetgangerstunnel, het centraal station en andere Antwerpse trekpleisters. Een gids geeft je een extra woordje uitleg tijdens de fietstocht.

Met het bewegen van je hoofd zie je de hele omgeving en op de VR-stand zit je ook effectief op een typisch Antwerpse velo’ke. Dat maakt de beleving levensecht. 

Succesbarometer

De productie werd gemaakt voor te gebruiken op een beurzen, maar ook op youtube hebben meer dan 8500 mensen de 360° productie bekeken.
Visit Antwerpen bestelde hierna reeds drie nieuwe projecten bij Soulmade. Het beste bewijs van tevredenheid is een terugkerende klant!