De eerste 16K VR-productie wereldwijd - Soulmade

De eerste 16K VR-productie wereldwijd

  • Klant

    Nokia

  • Type

    Innovatie

  • Diensten

    Virtual reality

Nokia Bell Labs is een Research & Development tak van Nokia en is gespecialiseerd in communicatietechnologie. Via een nieuwe techniek slaagden ze erin om 16K beelddata door te sturen in Virtual Reality.

Avontuurlijk denken

Ze wilden deze nieuwe techniek showcasen op de Mobile World Congress 2017 in Barcelona, een zeer grote en bekende beurs. Maar ze hadden een probleem: er bestonden nog geen schermen met een 16K resolutie en al zeker niet ingebouwd in VR-headsets. 

Als de geplande route doodloopt, moet je een zijweg inslaan. En dat deden we. Soulmade to the rescue. Als je een 16K beeld tot acht keer optisch inzoomt, verlies je geen beeldkwaliteit. Om dit te doen moest er natuurlijk eerst 16K content gemaakt worden, want dit bestond nog niet. Om de 16K te showcasen maakte we een productie waarin je maar liefst 8x kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

De Tijd - 2 oktober 2017

Een laboratorium in de ruimte

Je komt als gebruiker terecht in een ruimteschip en rondom je voeren wetenschappers tal van experimenten uit. Deze experimenten hebben allemaal iets te maken met het groter en kleiner maken van zaken (bv. een proefpersoon wordt kleiner en groter gemaakt).

Dit geeft de gebruiker een reden om in te zoomen in virtual reality. Het inzoomen geeft het gevoel dat je superman-ogen hebt want je zoomt in, maar behoudt dezelfde beeldkwaliteit.

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!

Succesbarometer

Het heeft enkele maanden geduurd voordat Nokia Bell Labs het kon bevestigen, maar we hebben officieel de eerste 16K 360° productie gemaakt wereldwijd.
Door de positieve reacties heeft Nokia de productie hergebruikt op het Mobile World Congress in Shanghai (2017) en MediaRoad (2018).