Virtueel memoryspelletje bij AB Inbev - Soulmade
  • Klant

    AB Inbev

  • Type

    Training

  • Diensten

    Virtual Reality

Voor verkoopdoeleinden heeft elk product en merk van AB Inbev zijn specifieke plaats in de winkelrekken. Sommige producten moeten naast elkaar staan of net naast de concurrent. Om dit te controleren, gaan category managers op inspectie bij verschillende winkels. De inspectie moet snel gaan, dus moeten ze elke productplaats uit het hoofd leren. AB Inbev ging op zoek naar een ludieke manier om dit te realiseren.

Memory spel in Virtual Reality

Soulmade ontwikkelde een old school memory spel verpakt in een VR-jasje. Met een VR-bril waan je je in de winkel waar alle AB Inbev producten in de rekken staan. Achteraf moet je zeggen wat juist of fout staat.

Ook hier vergeten we de interactieve factor niet. Je doet de training met twee personen en een begeleider. De begeleider ziet wat de cursisten antwoorden en waar ze zich in de winkel bevinden. 

 

Nieuwe werelden ontdekken

Virtual reality is het ultieme instrument voor een totaalbeleving. Je begeeft je in een parallel universum die de realiteit, een idee of droom op een toegankelijke manier toont.

Hoe werkt het?

We bouwen jouw ideale wereld na in virtual reality door ter plaatse een 360° video te filmen of deze na te maken in 3D. In beide markten zijn we thuis.

Daag ons uit!

AB Inbev Aan het woord.

"Soulmade helped us in developing a Virtual Reality experience to train our sales employees in an innovative and interactive way. Thanks for the great collaboration!"

Pieter Laurens - Group Account Manager

AB Inbev

Al spelenderwijs Leren

Het is de bedoeling om een zo hoog mogelijke score te halen. Zo zit er een leuk spelelement in en triggeren we de competitiviteit door twee sales managers tegelijk de training te laten doorlopen.

Om het extra moeilijk te maken laten we ook andere mensen rondlopen en praten in de Virtual Reality ervaring. Zo testen we het concentratievermogen van de managers. Op het einde van de rit zie je waar je jezelf nog kan verbeteren.

Succesbarometer

De reactie van de Nederlandse afdeling was zo goed dat AB Inbev besloot om ook een franstalige versie te maken.
Toen het hoofd van Category Management uit Brazilië in België was, stond AB Inbev erop dat we onze VR-training zouden showcasen.